marți, 31 martie 2009

Comentarii Saito Sensei


Textul de mai jos reprezintă comentarii ale lui Saito Morihiro sensei, făcute în introducerea celui de-al doilea volum din seria Takemusu Aikido, apărut în ediție franceză la editura Budo Concepts (2001). Mi s-a părut interesantă metoda de practică progresivă a tehnicilor de aikido, mai ales că și maestrul nostru, Fujita Masatake sensei, ne-a arătat că trebuie să permitem partenerului să prindă temeinic, executând tehnicile după acest moment.

luni, 30 martie 2009

De ce Aikido?


"De ce Aikido?" Aceasta este o întrebare pe care am adresat-o și pe care o voi mai adresa și în viitor, prietenilor, colegilor de practică, începătorilor și doritorilor de a practica Aikido. Pentru ca nu este (prea) corect să întrebi numai pe alții, astăzi am să răspund eu la această întrebare.

Prezența în lumea electronică


Cred că era necesar să creez acest blog (asta în lipsa unor cunoștințe de programare prea avansate și a dorinței de a cheltui bani pentru domeniu), pentru a fi prezent în lumea electronică, care tinde, din ce în ce mai mult, să facă parte din viața noastră cotidiană.
Am sa încerc, în limita timpului și a talentului (sau a lipsei acestuia) să vă propun diverse scrieri, articole, traduceri, în speranța că unii le vor găsi interesante. Scopul principal însă este comunicarea de informații referitoare la Aikido, la Fundația Română de Aikido Aikikai și la dojo-ul meu, Kenshin.


Kenshin înseamnă, așa cum încerc eu să îl scriu, devotament. Devotamentul este una dintre calitățile pe care le consider esențiale în devenirea noastră ca ființe umane. Fără devotament nu prea cred că se pot realiza multe în această viață. Denumirea este în japoneză pentru că Aikido, făcând parte din cultura acestui popor, transmite nu numai tehnici și idei, ci și cunostințe de limbă. De aceea și eu am ținut să îmi denumesc dojo-ul utilizând limba japoneză și încercând să subliniez una dintre calitățile necesare pentru un caracter adevărat.

miercuri, 25 martie 2009

DO (Calea) – Dave Lowry


Calea, la început, este obscură. Până și pașii inițiali sunt învăluiți de negură. Piscurile spre care duce sunt în aparență ascunse de o îngrămădire de nori care, observați de jos, par a fi imposibil de penetrat.
(Traducere de Adrian Bunea din ediția italiană a cărții "Sword and Brush")

Actorul Claudiu Bleonț despre arta marțială


Claudiu, mulțumim în primul rând pentru că ai acceptat să stai de vorbă cu noi despre Aikido.
Cu mare plăcere, dar stai să îți spun și ce motive am avut – două … filmarea, rolul (pentru un film artistic de lung metraj care va fi lansat in anul 2009) și venirea aici la sală, pentru că de nouă luni nu am mai călcat în dojo. M-am despărțit de Aikido acum 9 luni când am suferit un accident iar acum la voi la sală mi-am revenit după aceste luni și corpul parcă îmi spune “Da, pot continua”.

KENSHIN DOJO


Kenshin este un dojo de Aikido Aikikai, afiliat la Fundația Română de Aikido Aikikai http://www.aikikai.ro/

Practica Aikido are loc în două săli, în complexul sportiv "Lia Manoliu" și în incinta Liceului "Ady Endre" din București, Bulevardul Ferdinand 89, sector 2, după următorul program:

LUNI  20:30 - 22:00  (Lia Manoliu)
MIERCURI  20:30 - 22:00  (Ady Endre)
VINERI  20:30 - 22:00  (Lia Manoliu)

Pentru înscriere sau orice întrebări legate de Aikido sunați înainte la telefonul 0724 382 971.
Sunt acceptați numai adulți (peste 16 ani), numai în limita locurilor disponibile.