miercuri, 28 aprilie 2010

Stagiu Aikido în Bahrain

În perioada 27-29 aprilie 2010, o delegație a FRAA formată din ADRIAN BUNEA SENSEI (YONDAN), MIHAI VLADU (NIDAN) și CRISTINA GHINEA (NIDAN) participă la un stagiu de AIKIDO organizat de practicanții din BAHRAIN (Orientul Mijlociu), printre care se numără și colegul nostru Teodor Ardeleanu. Practicile au loc sub îndrumarea mea și, deși participarea nu este mare având în vedere că AIKIDO este aici încă la începuturi, atmosfera este una pozitivă.

Nidbdelaid Sufian, șeful unuia dintre cele două DOJO din Manama, capitala regatului Bahrain, este o gazdă amabilă și primitoare. Le mulțumim lui și lui Teo pentru invitația de a susține acest stagiu. Când totul se va fi încheiat voi reveni cu detalii suplimentare și, poate, cu o declarație din partea lui Teo (inclusiv fotografii).

Nu în ultimul rând, gânduri bune pentru maestrul G., rămas să conducă practica la KENSHIN DOJO în toată această perioadă.

Informații despre regatul Bahrain: 

http://ro.wikipedia.org/wiki/Bahrein

joi, 22 aprilie 2010

Examene: București, 24 aprilie 2010 / Râmnicu Vâlcea, 25 aprilie 2010

Așa cum probabil știți, în 24 aprilie va avea loc examinarea comună a elevilor de la trei DOJO din București: RAKUTEN, TENCHI și KENSHIN. Gradul cele mai mare pentru care se susține examenul este de KYU 1.

Examinarea este precedată de două practici comune, prima la Lia Manoliu (23 aprilie orele 20:30) iar a doua la sala clubului SIG (24 aprilie orele 10:00).

Taxele de examinare sunt următoarele:
KYU 10 - 6 – RON 10
KYU 5 – RON 15
KYU 4 – RON 20
KYU 3 – RON 30
KYU 2 – RON 40
KYU 1 – RON 50


Nimeni nu va fi examinat fără a avea / transmite următoarele: pașaport FRAA vizat și completat (inclusiv cu fotografia aplicată) pentru 2010, cerere de examinare completată corect, taxă de examinare. Menționez că toți cei care vor fi examinați au fost verificati de Comisia Pentru Verificare a FRAA. Au existat unele neconcordanțe și neclarități, însă au fost rezolvate.

În data de 25 aprilie 2010 va avea loc o examinare și la DOSHIN DOJO Râmnicu Vâlcea. Detaliile de mai sus sunt aplicabile și aici.

miercuri, 21 aprilie 2010

Yondan

Îi mulțumesc maestrului G. care a avut disponibilitatea de a posta secvențele brute înregistrate în timpul examenului nostru de YONDAN de la Cluj. Având în vedere însă că ne-a lansat o invitație pentru o declarație oficială, am să-i răspund acum.

Stagiu Ploiești - 17, 18 aprilie 2010

În conformitate cu cele prevăzute în programul de stagii al Fundației Române de Aikido Aikikai, am participat la stagiul regional de la Ploiești, împreună cu SORIN DESPA SENSEI.

Sala de sport "Leonard Doroftei" a fost locul unde s-a desfășurat acest stagiu, care a avut trei practici, două sâmbătă și una duminică dimineață. Dacă în prima practică s-au trecut în revistă cele patru TAI SABAKI pe care ni le-a arătat de atâtea ori FUJITA SENSEI și doar două tehnici, IKKYO și IRIMI NAGE din atacul KATATE DORI AI HANMI, în următoarele două au fost prezentate mult mai multe. Nu a fost singura deosebire, întrucât prima practică a fost dedicată micilor practicanți de AIKIDO iar următoarele adulților.

Chiar dacă numărul de participanți nu a fost mare, am apreciat atmosfera de la acest stagiu. Toți cei prezenți au exersat cu seriozitate și intensitate. Țin să mulțumesc participanților de la alte dojo-uri: CIPRIAN DIACONESCU SENSEI și 3 dintre elevii săi (KICHISE DOJO Pitești), precum și celor din București (9 practicanți dintre care 4 YUDANSHA). Regret că nu au fost și alți doritori de la celelalte DOJO din zonă, dar cred că au avut motive serioase să absenteze. În viitor însă, aș aprecia dacă participarea ar fi mai numeroasă, de la toate DOJO din apropriere (țin să menționez și prezența colegei CRISTINA FERICEAN, de la ARAMITAMA DOJO, Arad, care a făcut un efort special pentru a participa).

Practica alături de colegi din diferite orașe, într-o atmosferă mai relaxată decât la marile stagii internaționale, distanțele și costurile mai mici, ar trebui să fie motive suficiente pentru a justifica o prezență sporită, în viitor.

ADRIAN IONESCU SENSEI și DORU POPESCU SENSEI au fost gazdele noastre la acest stagiu și organizatorii acestui eveniment. Le mulțumesc și pe această cale pentru toate eforturile lor și pentru practica de pe tatami.



joi, 15 aprilie 2010

Examen pentru gradul YONDAN

Așteptăm câteva impresii după vizionarea acestor imagini, dar și o declarație oficială de la cei doi maeștri care la ultimul stagiu desfășurat la Cluj au primit fiecare gradul YONDAN după un examen susținut în fața lui KOBAYASHI SHIHAN. 

vineri, 9 aprilie 2010

Stagiul zonal FRAA Ploiești, 17-18 aprilie 2010

În perioada 17 - 18 aprilie 2010, va avea loc la Ploiești un stagiu regional de AIKIDO, organizat de filiala Ploiești a FRAA și condus de Adrian Bunea (YONDAN) și Sorin Despa (YONDAN).

Locația:

Sala Polivalentă "Leonard Doroftei" (str. Milcov nr. 1, în apropierea Gării Ploiești-Sud).

Program:
- SÂMBĂTĂ 17 aprilie – 10:00 - 11:30 și 16:00 - 17:30
- DUMINICĂ 18 aprilie – 10:00 - 11:30


Pot participa și copii cu vârsta minimă de 9 ani (împliniți) precum și adulți.

Ținând cont de faptul că vor fi cheltuieli de deplasare, cazare, etc., membrii FRAA care vin din alte localități nu vor plăti taxa de stagiu. Cazarea NU este asigurată de organizatori.

Pentru informații suplimentare contactați-l pe: 
Adrian Ionescu SENSEI – 0747 088 833

Gânduri

Am avut astăzi o discuție interesantă cu unul dintre elevii mei. O temă abordată (majoritară de fapt) a fost AIKIDO ȘI (din partea mea) MODALITĂȚI DE PRACTICĂ ȘI DE TRANSMITERE A MESAJULUI. Cred că este interesant de știut de ce unii dintre practicanți decid să preia ștafeta și să devină, la rândul lor, instructori de AIKIDO. Nu am folosit termenul de maestru pentru că, deși îmi place, cred că este prematur (cel puțin pentru mine), să-l folosesc. Nu pot decât să sper că într-o zi am să devin și eu. Până atunci însă, termenul de "instructor" mi se pare mult mai potrivit.

miercuri, 7 aprilie 2010

Fotografii stagiu Cluj, martie 2010 / Stagii locale

Mult mai multe fotografii cu instantanee de la stagiul desfășurat la Cluj în perioada 26-38 martie 2010 puteți găsi pe site-ul DOSHIN DOJO, condus și susținut de prietenul și colegul nostru Ștefan Serafim.
http://www.doshin.ro/

De asemenea, veți mai găsi fotografii și imagini de la stagiu pe site-ul Fundației Române de Aikido Aikikai.
http://www.aikikai.ro/

Vreau să vă reamintesc de cele două stagii care urmează în curând, și anume Ploiești 16-18 aprilie, respectiv Vâlcea 24-25 aprilie, unde vă invit cu mare căldură să participați. Invitația este valabilă pentru toți practicanții de AIKIDO ai FRAA și nu numai, dar în special este adresată celor care practică în vecinătate: Pitești, București, Vâlcea și Ploiești. Cred că este momentul, așteptat de mulți ani deja, în care să strângem rândurile și să practicăm mai des împreună. Informații despre stagii puteți afla direct de la maestrul Adrian Ionescu (Ploiești), respectiv de la maestrul Ștefan Serafim (Râmnicu Vâlcea). Datele lor de contact sunt disponibile la adresa:
http://www.aikikai.ro/

În luna mai, între zilele de 7-9, va avea loc la Cluj primul stagiu pentru instructori al FRAA. Participarea este OBLIGATORIE pentru instructorii și instructorii-asistenți.

Nu în ultimul rând, în 23-24 aprilie, la Bucuresti, va avea loc un stagiu comun al KENSHIN DOJO, TENCHI DOJO și RAKUTEN DOJO: (vineri 20:30 - 22:00 Lia Manoliu, sâmbătă 10:00 - 11:00 Clubul SIG) urmat de o sesiune de examene (sâmbătă 11:00 - 12:30 Clubul SIG). Participarea este nu numai recomandată, ci chiar obligatorie pentru toți cei care nu au probleme importante de altă natură.

joi, 1 aprilie 2010

Fotografii - stagiu Cluj, martie 2010

Mulțumiri speciale lui Ciprian Diaconescu SENSEI (KICHISE DOJO Pitești) și lui Alexandru Lupoi (TENCHI DOJO București)