luni, 19 septembrie 2011

Diverse

In ultimul timp am fost mai lenes si nu am mai scris insa incerc acum sa imi repar greselile (sau mai degraba lipsa de harnicie).

Am fost invitat la stagiul dojo-urilor din Pitesti, organizat de Rafael Udeanu si Horatiu Pepenel, aceiasi inimosi promoteri ai Aikido, nu numai in orasul lor ci si in localitatile rurale din jurul acestuia. Lectia pe care am tinut-o in seara zilei de vineri 09.09.2011 la Calinesti a fost una cu tehnici de baza si cu amintiri despre Fujita sensei iar seriozitatea practicantilor, desi cunoscuta mie deja, m-a impresionat din nou.

Astfel de evenimente ma fac sa imi reamintesc, atunci cand mi se pare ca am uitat, de ce merg pe acest drum.

Astept acum cu mare placere si stagiul de la Ramnicu-Valcea si daca toate lucrurile merg bine si pe cel de la Hunedoara sau Alba Iulia (in functie de cum se decid colegii nostri de practica sa organizeze seminarul).

Aiki Week - Ziua Internationala a Pacii

21 Septembrie este Ziua Internațională a Păcii declarată astfel de către Organizația Națiunilor Unite. În fiecare an sute de organizații și grupuri civice din întreaga lume sărbătoresc această zi printr-o multitudine de evenimente. 

Noi suntem convinși ca toti practicanții de Aikido din întrega lume, inspirați de mesajul pacificator unic întrupat în mostenirea lăsată de O’Sensei Morihei Ueshiba, vor dori să sarbatoreasca acest eveniment.

Acest eveniment reprezintă o oportunitate de a atrage atenția publicului asupra Aikido-ului ca practică a reconcilierii, a compasiunii și a nonviolenței. De asemnea credem că această celebrare poate transcede divizarea diferitelor școli, stiluri și organizații și ca, acțiunea noastră colectivă, va avea un impact mult mai vizibil față de orice acțiune izolată.
 
Cu aceasta ocazie Kenshin organizează vineri 23.09.2011 intre orele 20:30-22:00 o practica gratuita. O parte a timpului va fi destinata antrenamentului, restul timpului fiind destinat dezbaterilor pe tema AIKIDO. Este invitat sa participe oricine este interesat de AIKIDO.