sâmbătă, 31 decembrie 2011

Alte fotografii de la ultima practica a anului 2011 - fotograf Andrei Grigorescu


















Practica de final de an - Bucuresti, 30.12.2011


La initiativa comuna a dojo-urilor bucurestene, in seara zilei de 30.12.2011 s-a desfasurat practica de final de an, gazduita la dojo-ul Aikibudo de maestrul Nicolae Mitu. Desi eram convinsi ca va fi o practica buna, ne-am inselat intrucat a fost o practica foarte buna, constituindu-se de fapt intr-un mini stagiu de Aikido, atat prin prisma faptului ca fiecare dojo-cho a avut la dispozitie cate 10 minute pentru a demonstra 2 tehnici cat si prin cea a faptului ca atmosfera a fost cu adevarat festiva.

Mihai Deleanu sensei
Sorin Despa sensei
Sabin Dumitrescu sensei
Adrian Ionescu sensei
Au predat Sabin Dumitrescu sensei (Cavaler dojo), Mihai Deleanu sensei (Seishin dojo), Adrian Ionescu sensei, Sorin Despa sensei (Tenchi dojo), subsemnatul (Kenshin dojo) si Nicolae Miru sensei (Aikibudo).
Nicolae Mitu sensei

Viorel Dan sensei (Rakuten dojo) care nu a putut participa a fost reprezentat de Florin Lit sempai iar Claudiu Trandafir sensei (Hamanatsu dojo), accidentat, a fost si el prezent in asistenta. Incalzirea a fost condusa de cel mai recent promovat yudansha prezent, Valentin Paun sempai.
Valentin Paun sempai conducand incalzirea

Yudansha participanti la practica
Concluziile acestei practici au fost simple si clare - va trebui sa continuam pe acelasi drum, impreuna cu prietenii si colegii nostri din intreaga tara, intarind si mai mult unitatea de actiune a organizatiei, sa ne revedem periodic pentru astfel de actiuni comune si sa ne reamintim intotdeauna de maestrii nostri care ne-au invatat si ne-au aratat Calea.

In ceea ce ma priveste cred ca este bine sa ii reamintesc pe cei care au fost atat de generosi pentru a ma indruma astfel incat le multumesc si pe aceasta cale lui Viorel Dan sensei, Dan Ionescu sensei, Agostino Pagano sensei, A.H. Bacas sensei si Fujita Masatake sensei.

Dorin Marchis sensei trebuie si el mentionat intr-un mod special intrucat munca si dedicatia lui ca si lider al Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, sprijinita de toti membrii acesteia, au facut ca astazi sa contribuim si noi la raspandirea mesajului Aikido, asa cum a intentionat creatorul Ueshiba Morihei.

La multi ani tuturor si un an 2012 cat mai bun !!!

Multumiri lui Andrei Grigorescu pentru fotografii

vineri, 30 decembrie 2011

Penultima practica a anului 2011

Miercuri 28.12.2011 am avut placerea de a-i avea alaturi de noi pe cei trei maestri cu gradatia 3 dan, de la Ploiesti : Adrian Ionescu sensei, Mihai Gherghitoiu sensei si Doru Popescu sensei.

Ca de fiecare data a fost o reala placere sa lucram impreuna pe tatami si o buna oportunitate pentru cei opt membri ai Kenshin dojo prezenti in acea seara.

Ne vom reintalni cu prietenii de la Ploiesti si cu cei de la celelalte dojo-uri bucurestene in aceasta seara, de la orele 19,30 pentru ultima practica a anului 2011.

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Craciun Fericit !!! Merry Christmas !!!

Craciun Fericit tuturor !!! Amintiti-va insa, daca nu ati facut-o deja, ca aceasta este o sarbatoare crestina si se adreseaza in primul rand sufletului. Pentru cei ce au alte credinta, Sarbatori Fericite !!!

Merry Christmas !!! Remember, if case, that this is a christian holyday and it is addressed firstly to the soul. For those with other beliefs, Seasons Greetings !!!

joi, 15 decembrie 2011

Ion State sensei

Imi face o mare placere sa va anunt ca incepand de astazi, Ion State sensei, dojo-cho al dojo-urilor din Constanta si Eforie, a decis sa se alature impreuna cu elevii sai Fundatiei Romane de Aikido Aikikai.

Doresc sa salut acest fapt si sa ii urez bun venit in organizatia noastra.

Adrian Bunea

miercuri, 14 decembrie 2011

Impresii de la Plovdiv - Gabriela Moldovan

In perioada 09-11 decembrie a.c.am participat la stagiul international de aikido de la Plovdiv,Bulgaria unde am practicat sub indrumarea lui Kobayashi Shihan
Am tinut sa-l revad pe Kobayashi Shihan, pentru ca de fiecare data ma incanta cu maiestria d-lui in aikido,prin miscarile ample,calde ,pline de gratie,si multa energie.
Kobayashi Shihan a lucrat cu fiecare dintre noi,avand rabdarea constanta de a ne impartasi fiecaruia din experienta sa.
Am fost intr-un numar destul de mare pe tatami;sala,din pacate putin cam mica pentru numarul de participanti.;s-au tinut practici pentru incepatori si pentru avansati; au practicat aikidoka din Romania,Bulgaria,Republica Moldova,Anglia,Franta.
   
 Tehnicile practicate au fost urmatoarele:katate dori sokumen irimi nage,irimi nage,kote gaeshi,koku nage,shomenuci sokumen irimi nage,irimi nage,soto kaiten nage,ude kime nage,ushiro ryote dori koku nage,sankyo,koku nage si kata dori sokumen irimi nage,shiho nage si kote gaeshi.Eu am fost foarte multumita pentru ca mi-am fixat foarte bine tehnicile kata dori shiho nage si kote gaeshi.
Am fost foarte bucuroasa sa vad atat de multi participanti (cam 150-200) iubitori de aikido,si sper ca pe viitor sa fiu impreuna si cu alti aikidoka si in special cu colegii mei de la sala,carora le recomnd sa mearga la toate stagiile.
La sayonara party am fost serviti cu un meniu destul de satios,bulgarii fiind niste gazde foarte primitoare.Eu le multumesc in numele tuturor romanilor pentru ospitalitate.
Gabriela Moldovan