marți, 3 noiembrie 2009

Stagiu aniversar DOSHIN - Râmnicu Valcea

La invitația prietenului nostru Ștefan Serafim, dojo-cho al DOSHIN Râmnicu Vâlcea, am participat alături de maeștrii Sorin Despa și Viorel Dan la stagiul aniversar al acestui dojo. Șase ani au trecut foarte repede iar eforturile lui Ștefan au fost absolut remarcabile de-a lungul acestor ani. Nu putem decât să îi dorim ca și în viitor să aibă puterea de a continua această muncă, alături de toți practicanții din Rm. Vâlcea.

Au mai participat practicanti din Bucuresti si Pitesti si le multumesc si lor pentru eforturile depuse. Din pacate nu au mai fost si alti participanti si cred ca absenta cea mai greu de scuzat este a colegilor nostri din Ploiesti, care sunt aproape din punct de vedere geografic insa se pare ca aceasta este singura apropiere existenta si acesta este un lucru absolut regretabil. De altfel, la stagiul ce va avea loc in ultimul week end al lunii noiembrie 2009 la Cluj, am de gand sa ridic unele probleme care afecteaza Fundatia si buna ei functionare, pentru ca este nevoie de eforturile noastre conjugate pentru a reusi sa mergem mai departe pe acest drum, care nu este intotdeauna usor. Aceasta este insa o alta poveste si nu cred ca este acum timpul pentru a o dezbate.

Practicile (keiko) acestui stagiu au fost asigurate de Stefan Serafim, Viorel Dan, Sorin Despa si Adrian Bunea si au fost separate pentru copii si pentru adulti.

A fost si doua sesiuni de examene, una pentru copii, condusa de Stefan Serafim si una pentru adulti, condusa de Sorin Despa si de catre mine. Copii au fost promovati cu totii insa la adulti lucrurile au stat putin diferit, din pacate. Oricum, ceea ce am recomandat tuturor, examinati sau nu, promovati sau nu, a fost o practica mai intensa si o participare mai buna la stagii precum si reconsidererea atitudinii fata de practica. Asta nu din cauza ca i-am considerat dezinteresati ci din cauza, ca pe masura ce parcurgem acest drum lung, pretentiile si asteptarile noastre se modifica, in sensul unei exigente crescute. Altfel riscam sa devalorizam Aikido si practica sa iar noi, ca instructori ai Fundatiei, nu dorim ca acest lucru sa se petreaca. Chiar si cu pretul unor nemultumiri de moment sau de lunga durata a unora dintre colegii nostri.

O alta concluzie, mai veche, pe care o reiterez aici, este necesitatea stagiilor de instructori ai Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, pentru stabilirea unei baze tehnice comune si pentru clarificarea altor aspecte rezultate din practica. De altfel, aceste stagii constituie una dintre prioritatile anului 2010, conform presedintelui FRAA, maestrul Dorin Marchis.

Cam atat de la acest stagiu si sincere felicitari lui Stefan!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu