marți, 1 februarie 2011

In memoriam

IPS Bartolomeu Anania - 1921 -2011

Ieri, 31.01.2011, a trecut la cele veșnice IPS BARTOLOMEU ANANIA, mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. Personalitate marcantă a Bisericii Ortodoxe Române, a culturii române și a României în general, a fost un reper moral pentru mulți dintre noi.

La sfârșitul anului 2010, o delegație a Fundației Române de Aikido Aikikai a fost primita în audiență de IPS Bartolomeu Anania; cu această ocazie am transmis un mesaj de respect și admiratie față de persoana sa și am avut privilegiul de a primi îndrumări spirituale din partea sa, în special pentru unele întrebări care există în mintea și în inima unora dintre noi. IPS Anania ne-a explicat că tot ceea ce face omul cu inima curată este plăcut lui Dumnezeu, inclusiv artele marțiale, și că este în regula să urmăm tradiția japoneză a școlii noastre, atât timp cât ne păstram credința noastră, indiferent care ar fi ea.

Pentru mine, această întâlnire a fost unul dintre momentele esențiale ale vieții mele; cu siguranță am să îi păstrez o bună amintire acestui prelat, cărturar și OM, Valeriu Anania, devenit IPS Bartolomeu Anania, în slujba lui Dumnezeu, a Bisericii Ortodoxe Române și a neamului românesc.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Fotografie preluată de pe site-ul ziarului Adevărul, din Cluj.
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Viata-cariera_si_opera_mitropolitului_Bartolomeu_0_418758708.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu