miercuri, 1 februarie 2012

Dan Ionescu sensei

Dan Ionescu sensei este primul meu profesor de Aikido. In afara acestui fapt, care este relevant pentru mine, domnia sa este un om de o mare cultura, antreprenor si nu in ultimul rand, presedintele si directorul tehnic al Federatiei Romane de Aikido.

Dan Ionescu sensei is my first Aikido teacher. Beside this fact, relevant for me, he is a man of a great culture, antrepreneur and last but not the least, the president and technical director of the Romanian Aikido Federation.

In viziunea mea, mai importante decat afilierile internationale diferite si decat formulele organizatorice, sunt obiectivele noastre comune de a promova valorile morale fundamentale si arta Aikido. Tocmai de aceea Fundatia noastra intretine relatii cordiale cu Federatia Romana de Aikido si are un acord verbal cu aceasta, care permite accesul reciproc la stagiile celor doua organizatii, in conditii identice pentru toti practicantii indiferent de afilierea acestora la o organizatie sau la alta.

In my view, our common objectives for the promotion of fundamental moral value and the art of Aikido, are more important than the different international affiliations and the different organisational formulas. Therefore our Foundation has cordial relations with the Romania Aikdo Federation and has a verbal agreement which allows to all practitioners to attend the seminars in the same conditions, indifferent of their affiliation to one of those two organisations.


Nu am sa omit nici faptul ca uneori exista si tensiuni cauzate, in opinia mea, de orgolii si neintelegeri, si de o parte si de cealalta, pentru ca eu cred cu sinceritate in posibilitatea unei bune colaborari. Am fost membru pentru o perioada de cativa ani al Federatiei Romane de Aikido, de a-l avea profesor pe Dan Ionescu sensei si de a-i cunoaste pe multi dintre elevii sai, maestri astazi si ei. Tocmai de aceea, cunoscandu-i ca practicanti si ca oameni, cred si sper ca vom reusi sa ne cunoastem si mai bine pentru a promova Aikido, asa cum O Sensei intentiona, indiferent de structura organizatorica din care am ales sa facem parte.

I will not omit the fact that sometimes thee are tensions caused in my my view, by pride and missuderstandings, due to the fact that I honestly belive in the possibility of a good co-operation. I was a member for some years of the Romanian Aikido Feration, having Dan Ionescu sensei as a teacher and I met many of his students, today masters themselves. For that, knowing them both as practitioners and human beings I belive and I hope to know each other in a better way for promoting Aikido, as O Sensei intended to, even if we choosed a different organisation.

Pentru intreaga sa activitate sportiva, presedintele Romaniei, Excelenta sa Traian Basescu, i-a acordat lui Dan Ionescu sensei Ordinul Meritul Sportiv.

For all his sport activity, the Romanian president, his Execelency Traian Basescu, granted to Dan Ionescu sensei the Sports Merit Order.

Vreau sa ii adresez si pe aceasta cale cele mai sincere felicitari !!!
I want to address him in this way, my sincere congratulations !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu