joi, 29 martie 2012

Distinctia anuala a F.R.A.A. pentru anul 2011 - Doamna Mariuca Talpes

Dupa cum stiti, Fundatia Romana de Aikido Aikikai acorda anual o distinctie unei personalitati, pentru contributia acesteia la redesteptarea spiritului national. Facem acest lucru deoarece noi credem ca Aikido este util nu numai ca si arta martiala ci si ca o Cale pentru dezvoltarea personala. In acest sens oamenii care reusesc sa construiasca, care au idei, care au contributii remarcabile in domeniul lor de activitate sunt exemple pentru noi toti, ca practicanti de Aikido dar si ca romani. Nu folosim termenul "national" in sensul perimat al unui nationalism primitiv ci in sensul lui modern, definitoriu pentru noi ca cetateni romani si cetateni europeni. Din acest motiv va recomand sa cititi mesajul pe care laureata pe 2011, doamna Mariuca Talpes- - cofondator si coproprietar al firmelor Softwin si BitDefender, si CEO al Intuitext, divizia de software educational al Softwin, a avut amabilitatea de a-l redacta :

"Este o delectare pt mine sa ma adresez dumneavoastra, sincer va multumesc.

Sunt o intreprinzatoare in domeniul educatiei copiilor si a celor mari. Sute de mii de copii, parinti si dascali din Romania folosesc softurile si materialele pe care echipa noastra le creaza. Impreuna cu sotul meu am creat cel mai cunoscut brand de IT romanesc din lume: Bitdefender. Conducem echipe de sute de tineri romani talentati.
Am 2 baieti gemeni care au implinit 25 ani. Pe scurt sunt o femeie implinita.

Am inceput sa practic artele martiale inainte de nasterea copiilor mei. Un prieten de familie  avea centura neagra in karate shotokan si m-a convins sa ma alatur clubului in care practica.
Am continuat in anii urmatori sa invat si sa practic jiujitsu si apoi aikido.

In timp am descoperit o mare potrivire intre calitatile, starea de spirit, valorile pe care le formeaza aikido si calitatile, starea de spirit, valorile de care are nevoie cineva ca sa reuseasca in viata.

Pentru multi dintre necunoscatori, artele martiale sunt totuna cu bataia, cu folosirea fortei brute, cu agresiunea. Cat de neadevarat !

Cati stiu ca in realitate vorbim de multa disciplina, de o mare mobilizarea interioara, de echilibru ?
Dar disciplina si perseverenta sunt si principalele ingrediente pentru a reusi in viata. Oare unde iti poti forma mai bine aceste virtuti decat in sport si in special in artele martiale ?

S-ar spune ca nu e nici o legatura intre feminitate si aikido. Multe tinere ar dori sa invete sa se apere, iar femeile sunt construite nonviolente si nu au nici forta fizica a barbatilor. Ori ce poate fi mai potrivit decat aikido pt ele, care in esenta e folosirea armonioasa a energiilor, chiar folosirea energiei atacatorului pentru a te apara ?

In viata, afli ca succesul nu discrimineaza: succesul e accesibil indiferent de varsta, sex, religie, convingeri politice. E o lectie pe care si tatami-ul o da: acolo toti suntem egali. Acolo toti putem ajunge in varful piramidei. Oare in viata reusita vine la primul gand, dupa prima picatura de transpiratie ? Ca si pe tatami, reusita vine prin multa transpiratie, o vointa de fiet, multa pasiune si inteligenta.

De multe ori in viata ne plangem ca nu avem resurse suficiente pt a realiza ceva, ca ceva ne lipseste aproape intotdeauna. Eu am invatat ca in realitate e vorba de canalizarea, de utilizarea corecta a resurselor de care dispui, pe care le ai. E ca utilizarea tehnicilor din aikido: pot fi distrugatoare sau iti pot rezolva problema asa cum iti doresti.

In cele mai multe situatii viata ne surprinde. Trebuie sa facem fata unor situatii surpriza, in bine sau rau. E o lectie pe care am invatat-o si in dojo: atacul poate aparea oricand, nu tine cont de forma in care esti, de faptul ca esti sau nu cu ochii in patru.

Viata e la fel: orice situatie poate fi o amenintare dar si o oportunitate in acelasi tmp. Depinde de noi ce va fi in cele din urma!

Va doresc armonie si vointa !"

Ii multumim pe aceasta cale, inca o data doamnei Mariuca Talpes, domnului Bogdan Resmerita fara de care nu am fi reusit acest eveniment si nu in ultimul rand, maestrului Dan Puric, primul laureat al acestei distinctii in anul 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu