miercuri, 21 aprilie 2010

Stagiu Ploiești - 17, 18 aprilie 2010

În conformitate cu cele prevăzute în programul de stagii al Fundației Române de Aikido Aikikai, am participat la stagiul regional de la Ploiești, împreună cu SORIN DESPA SENSEI.

Sala de sport "Leonard Doroftei" a fost locul unde s-a desfășurat acest stagiu, care a avut trei practici, două sâmbătă și una duminică dimineață. Dacă în prima practică s-au trecut în revistă cele patru TAI SABAKI pe care ni le-a arătat de atâtea ori FUJITA SENSEI și doar două tehnici, IKKYO și IRIMI NAGE din atacul KATATE DORI AI HANMI, în următoarele două au fost prezentate mult mai multe. Nu a fost singura deosebire, întrucât prima practică a fost dedicată micilor practicanți de AIKIDO iar următoarele adulților.

Chiar dacă numărul de participanți nu a fost mare, am apreciat atmosfera de la acest stagiu. Toți cei prezenți au exersat cu seriozitate și intensitate. Țin să mulțumesc participanților de la alte dojo-uri: CIPRIAN DIACONESCU SENSEI și 3 dintre elevii săi (KICHISE DOJO Pitești), precum și celor din București (9 practicanți dintre care 4 YUDANSHA). Regret că nu au fost și alți doritori de la celelalte DOJO din zonă, dar cred că au avut motive serioase să absenteze. În viitor însă, aș aprecia dacă participarea ar fi mai numeroasă, de la toate DOJO din apropriere (țin să menționez și prezența colegei CRISTINA FERICEAN, de la ARAMITAMA DOJO, Arad, care a făcut un efort special pentru a participa).

Practica alături de colegi din diferite orașe, într-o atmosferă mai relaxată decât la marile stagii internaționale, distanțele și costurile mai mici, ar trebui să fie motive suficiente pentru a justifica o prezență sporită, în viitor.

ADRIAN IONESCU SENSEI și DORU POPESCU SENSEI au fost gazdele noastre la acest stagiu și organizatorii acestui eveniment. Le mulțumesc și pe această cale pentru toate eforturile lor și pentru practica de pe tatami.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu