joi, 2 decembrie 2010

Aniversare: Nicolaie Tudor (Alba Iulia)

Astăzi este aniversarea colegului și prietenului nostru Nicușor Tudor, instructor al DOJO din Alba Iulia. Public aici un scurt text scris de unul dintre elevii săi pentru această ocazie și vreau să ne alăturăm și noi celor care îl felicită cu această ocazie și să îi dorim să practice așa cum îl știm, cât mai mulți ani.
Nicusor Tudor sensei
Ce inseamna SENSEI?

SENSEI - 先生 【せんせい】- este folosit ca mod de adresare la un profesor, doctor, politician, sau la unele autoritati. Este folosit pentru a arata respect fata de cineva care a atins un anumit nivel de cunosatere intr-o anumita forma de arta sau in anumite aptitudini, care mai este aplicat si la scriitori, pictori si alti artisti. In artele martiale japoneze este un titlu dat celui care conduce dojo.

Dar ce inseamna sensei din punctul meu de vedere ...

Este o persoana care a acumulat dealungul timpului anumite cunostinte despre una sau mai multe arte ...un om care te observa te corecteaza intelege unde gresesti te invata ceea ce nu sti dar nu-ti da totul pe tava te lasa sa descoperi si singur anumite lucruri ,un om care din fiecare lucru gaseste partea cea mai frumoasa si o foloseste in cel mai frumos mod un prieten pe care te poti baza atunci cand ai nevoie un om care stie cand sa fie aspru si cand sa fie bland cu tine si stie cand ai nevoie de o incurajare un om care te intelege ... un model in viata demn de urmat un om de la care ai foarte multe de invatat un om cu o meticulozitate rar intalnita un om cu o stapanire de sine incredibila un om foarte calm un artist un om care cauta sa gaseasca armonia in tot ce il inconjoara ... el este senseiul meu al nostru al tuturor :

NICOLAE TUDOR ... La multi ani !

Din partea elevilor si prietenilor va dorim multa sanatate impliniri fericire si sa batuciti saltelele cu noi cat mai multi ani ....


Ilinca Alexandru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu