sâmbătă, 25 decembrie 2010

Primul stagiu național la Cavaler Dojo București

Sâmbătă și duminică (18-19.12.2010), în sala de sport a liceului "Eugen Lovinescu" din Capitală a avut loc primul stagiu organizat de Cavaler DOJO.

Prelegere - fotografie de Radu Apostolescu

Am fost invitat să predau la cele două practici de sâmbătă și la cea din dimineața zilei de duminică, la toate participând cca 35 de practicanți, în majoritate copii, aparținând Fundației Române de Aikido Aikikai, Federației Române de Aikido și Federației Române de Aikido Modern.


Acest prim stagiu a fost dedicat practicii bazelor Aikido si am predat (intr-o ordine aproximativa) Aiki Taiso (exercitiile de incalzire specifice Aikido), Ukemi waza (tehnica caderilor : mae ukemi si ushiro ukemi din suwari waza, mae ukemi, ushiro ukemi, mae yoko ukemi, mae ushiro ukemi si mae obi ukemi din tachi waza), mae si ushiro shikko, tenkan ho, irimi tenkan, shiho irimi tenkan, cele patru tai sabaki prezentate de Fujita sensei - soto tenkan, uchi tenkan, soto irimi si uchi irimi, tenkai, tenshin, deplasarile - okuri ashi, tsugi ashi si okuri ashi.

Tehnicile de aikido prezentate au fost : shomen uchi irimi nage, ai hanmi irimi nage, gyaku hanmi shiho nage omote si ura si ai hanmi ikkyo omote si ura.

Atmosfera stagiului a fost una foarte constructiva si am simtit din plin entuziasmul celor mici si seriozitatea adultilor. Parintii au asistat la toate aceste practici si am apreciat foarte mult atitudinea lor, linistita si rezervata.

Am discutat putin, cu practicantii dar si cu spectatorii, despre aikido si legatura intre practica sa si valorile fundamentale ale vietii si cred ca a fost o discutie instructiva si interactiva.

Mi-a facut mare placere sa particip la acest stagiu si le multumesc colegilor si elevilor mei, de la Kenshin dojo si de la Yamato Damashii : George Stoian sensei, Mihai Vladu sensei, Cristian Popescu, Gabriela Moldovan si Valentin Paun. Probabil ca din cauza evenimentelor de sezon, acestia au fost singurii participanti din partea dojo-urilor bucurestene si nu numai, insa pana la urma, nu numarul participantilor este important ci calitatea acestora. Poate ca in viitor vom reusi sa practicam cu o parte mai mare dintre colegii si prietenii nostri.

Multumiri si participantilor din celelalte organizatii de Aikido pentru eforturile depuse si pentru atitudinea calda si prieteneasca cu care s-au miscat pe tatami si in afara lui.

Sabin Dumitrescu sensei, impreuna cu Aura Dumitrescu, au depus toate eforturile ca acest stagiu sa se desfasoare in cele mai bune conditii si au reusit acest lucru pe deplin.

Sincere felicitari !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu