joi, 14 ianuarie 2010

2010

Noul an a început deja de două săptămâni iar noi am reluat practica încă din data de 4 ianuarie, așa cum era planificat. Deși unii dintre practicanții Kenshin dojo sunt încă în vacanță, marea lor majoritate au revenit pe tatami și au reluat studiul Aikido, atât al tehnicii cât și al aspectelor sale spirituale. Avem plăcerea de a avea și câțiva debutanți care au decis să pornească pe Cale și nu pot decât să le doresc energie și perseverență în această direcție.


Urmarind practica de pe saltea, am remarcat bruc ca unii dintre cei prezenti nu aveau pe gi, la spate, cele trei simboluri definitorii ale Aikido, pe care Fujita sensei le desena cu mare placere : triunghiul (sankaku), cercul (en) si patratul (shikaku); urmare a acestui fapt am facut rost de un marker (multumiri lui Gabi Moldovan) si am inceput sa desenez triunghiuri, cercuri si patrate tuturor celor care nu le aveau deja. Marturisesc ca mi-a facut o mare placere si mi-a readus si mai mult in memorie persoana maestrului nostru, Fujita Masatake sensei.

Din pacate, starea acestuia nu este cu mult mai buna decat in perioada anterioara, fiind in continuare in spital, sub ingrijire si supraveghere medicala. Asta nu poate sa ne faca decat sa realizam, din nou, efemeritatea si fragilitatea existentei fiintei umane si sa ne faca sa ne bucuram de fiecare clipa petrecuta pe tatami, alaturi de cei dragi, sau pur si simplu de fiecare clipa in care avem sansa de a fi in forma si sanatosi. De mult prea multe ori ignoram, cred, lucrurile cu adevarat esentiale in viata noastra, inlocuindu-le cu alte preocupari, de prea multe ori indepartate de spirtual. Oricum, noi suntem alaturi de Fujita sensei si ne reamintim mereu de invataturile sale.

Schimband acum subiectul, va comunic, daca nu stiti deja, ca pe site-ul Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, s-a afisat programul de stagii si seminarii pentru anul 2010. Si in acest an avem multe evenimente, dintre care mentionez, in premiera, stagiile nationale pentru instructori. Anul acesta ii avem ca invitati pe Kobayashi Yukimitsu sensei, 7 dan, Aikikai Hombu shihan, Fukakusa Motohiro sensei, 7 dan si Fujii Koichi sensei 7 dan (felicitari maestrului Fujii pentru promovarea sa la aceasta gradatie, de catre Ueshiba Moriteru sensei, Aikikai Doshu). Ultimul din aceasta enumerare, dar nu cel din urma, este maestrul Agostino Pagano, 6 dan, de multa vreme prietenul nostru si al organizatiei noastre. Sunt si multe alte stagii nationale, dar puteti afla detaliile complete pe http://www.aikikai.ro/. Nu pot decat sa va incurajez, in limita timpului, a posibilitatilor materiale si a capacitatii voastre de efort, sa participati la cat mai multe din aceste seminarii si stagii, pentru a "fura" din stiinta maestrilor care anima aceste evenimente si pentru a va cunoaste colegii practicanti din tara si de peste hotare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu