Ultimul sfarsit de saptamana l-a adus la Bucuresti pe Paolo Corallini sensei, 7 dan Aikido Aikikai. Maestrul Corallini practica Aikido din anul 1969 si a studiat cu mai multi mari maestri printre care Andre Noquet sensei si Tamura Nobuyoshi sensei dar maestrul pe care l-a urmat din 1984 timp de aproape douazeci de ani a fost Saito Morihiro sensei.
The last week end brought in Bucharest Paolo Corallini sensei, 7th dan Aikikai Aikido. Master Corallini practice Aikido from 1969 and studied with several great masters as Andre Noquet and Tamura Nobuyoshi but the master followed by him for almost 20 years starting 1984 is Saito Morihiro sensei.
Intalnirea cu acest mare maestru s-a produs ca urmare a interesului creat de cartile publicate in anii '70 de Saito sensei - Takemusu Aikido si a introducerii facute de un alt practicant intrucat in acea vreme era nevoie de o astfel de introducere pentru a putea merge la Iwama. Ca o nota personala, nici astazi nu este o idee rea sa beneficiezi de o introducere sau de o recomandare, in special in cazul maestrilor care respecta traditia.
The initial meeting with this great master occured follwing the interest caused by Saito sensei book's published in the 70's and after an introduction made by an other Aikido practitioner as at that time such introduction was necessary for going to Iwama. As a personal note, even today it is not a bad ideea to have such an introduction or a reccomandation especially in the case of the traditional masters.
Cele 29 de vizite facute in Japonia de Corallini sensei si cele 17 stagii organizate in Italia cu Saito sensei sunt un exemplu elocvent al dedicatiei si loialitatii acestuia fata de traditie si maestru. De altfel, in scurta alocutiune pe care am tinut-o la finalul stagiului, nu am putut sa nu transmit propria mea emotie fata de acest devotament, mai ales ca exact in acelasi fel simtim si noi fata de Fujita Masatake sensei, maestrul nostru. Este o dovada in plus ca Aikido cladeste punti intre oameni atunci cand este praticat si trait cu sinceritate si umilinta.
The 29 visits in Japan of Corallini sensei and the 17 Italian seminars with Saito sensei are a great example of his dedication and loyalty toward the tradition and the master. As a matter of fact, in my short speech after stage I could not not to transmit my emotion for such a devotion especially when we feel the same towards our master, Fujita Masatake sensei. It is an extra evidence that Aikido erects bridges between the people if sincerity and humbly practiced.
Corallini sensei este un om de o mare cultura si ne-a transmis multe din invataturile primite de la Saito sensei si ii suntem recunoscatori pentru asta.
Corallini sensei it is a man of great culture and tramsmitted to us many of the teachings received from Saito sensei and we are grateful to him for that.
In ceea ce priveste continutul stagiului, acesta a cuprins cele trei parti importante in practica lui Saito sensei, Tai jutsu, Aiki ken si Aiki jo. Chiar daca numarul participantilor nu a fost prea mare, atmosfera a fost foarte buna si cu siguranta practica a fost una benefica.
As for the stage itself, we had all the three important parts of Saito sensei practice, Tai jutsu, Aiki ken and Aiki jo. Even if the attendee number was not to big we had a good atmosphere and surely the practice was a useful one.
Multumiri lui Corallini sensei si celor ce au participat la acest seminar.
Thanks to Corallini sensei and to the attendees.
luni, 18 iulie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)